Op 26 maart jl. is ons lid Frans van de Wiel op 83-jarige leeftijd overleden.

Nadat Frans eind jaren zeventig met zijn gezin in Venhorst kwam wonen, werd hij al snel lid van fanfare Echo der Peel. Hoewel Frans muzikaal was, moest hij het bespelen van een blaasinstrument nog helemaal leren. Ook zijn vrouw Mariet en zoon Paul werden lid van de vereniging.

Naast het musiceren was Frans was ook betrokken bij diverse commissies, werkte hij mee aan iedere vlooienmarkt en was hij de laatste jaren de trouwe voorproever bij de oliebollenverkoop. Bovendien was hij jarenlang coördinator van blaaskapel De Santenkraam. Enkele jaren geleden stopte Frans als muzikant, niet omdat hij het niet meer leuk vond, maar omdat hij meende dat hij een belemmering zou kunnen zijn voor een hoger niveau van ons muziekgezelschap. Hij bleef wel trouw de repetities bezoeken, want hij was supertrots op zijn fanfare.

Ook voor de gemeenschap van Venhorst heeft Frans veel betekend. Zo heeft hij bijvoorbeeld in zijn functie als voorganger bij avondwakes enkele keren het afscheid van een fanfarelid op waardige wijze geleid.

Dit jaar is Frans 40 jaar lid van onze vereniging. Hij zou gehuldigd worden tijdens het aanstaande Jubelconcert. Zo ver heeft het helaas niet mogen komen, maar Frans blijft in onze herinnering voortleven als een waardevol lid en een evenwichtig mens.

Wij wensen zijn familie ontzettend veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Frans van de Wiel