Fanfare Echo der Peel is een kleine fanfare die midden in de Venhorster gemeenschap staat. Bij diverse jaarlijks terugkerende concerten zoals het Jubelconcert en Kerstconcert laat de fanfare horen wat ze in huis heeft. De fanfare is uiteraard ook aanwezig bij Koningsdag, de intocht van Sinterklaas en de Carnavalsoptocht. Verder gooit Echo der Peel al jaren hoge ogen bij het jaarlijkse Jumbo muziekfestival, waar de orkesten uit kring Veghel de degens met elkaar kruisen om de felbegeerde Jumbocup.

Sinds 2012 organiseert Echo der Peel het zogenaamde Venhorst Klinkt!, een evenement waarbij hedendaagse pop- en rockmuziek gecombineerd wordt met het typische geluid van een fanfare. Hiermee laat Echo der Peel zien en horen dat een fanfare heel wat meer in huis heeft dan alleen maar klassieke muziek en marsen ten gehore brengen.

Benieuwd?! Kom eens luisteren op een van onze concerten! Meestal gratis te bezoeken.
We repeteren hiervoor op dinsdagavond in MFC De Horst.

Muzikale leiding

Sinds 1 januari 2015 staat het orkest onder leiding van dirigent Hans Thijssen. Hans is geboren op 11 oktober 1967 en studeerde trombone (Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus) en hafa directie aan de Conservatoria van Arnhem en Maastricht van 1988 tot 1995. Na deze studies volgde Hans privé-lessen voor euphonium.

Hans heeft trombone gespeeld bij o.a. bij het Koninklijk Concertgebouworkest, de Johan Willem Friso Kapel en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Hij dirigeerde diverse harmonie- en fanfareorkesten waar hij tijdens concoursdeelname goede resultaten mee behaalde.

Hans is actief als dirigent vanaf 1989 toen hij het leerlingenorkest van Harmonie St. Cecilia Sint Anthonis startte. Al gauw had hij nog meer leerlingenorkesten onder zijn hoede uit bijvoorbeeld Overloon en Schaijk en vanaf 1992 dirigeerde Hans diverse harmonie- en fanfareorkesten in Oost-Brabant, Gelderland en Noord-Limburg.

Hans heeft een jarenlange ervaring opgebouwd als muziekdocent. Hij geeft instrumentaal koperonderwijs aan zowel kinderen als volwassenen op individuele of groepsbasis. Ook geeft hij klassikaal muziekonderwijs in de vorm van projecten in het basisonderwijs: basisvorming met blokfluit, zang en beweging in de onderbouw, wervende interactieve blaasmuzieklessen voor muziekverenigingen of korte projecten als bv. een schoolorkest voor een Kerstuitvoering.

Momenteel is Hans werkzaam als muziekdocent werkt hij projectmatig in het basisonderwijs. Ook is Hans naast dirigent van fanfare Echo der Peel nog dirigent van fanfare Excelsior te Oploo en fanfare St. Willibrord uit Heeswijk en werkt free-lance als arrangeur bij onder andere uitgeverij Beriato. Voor meer informatie over Hans Thijssen kijk op www.hansthijssenmuziek.nl