Deze week stellen we een vocalist aan jullie voor die bíjna uit Venhorst komt, namelijk de Boekelse Renske Rijkers! Leuk dat je erbij bent, Renske!

‘Hallo allemaal!

Mijn naam is Renske Rijkers, ik ben 21 jaar oud en kom uit Boekel. Ik zit in het laatste jaar van de opleiding logopedie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Een ontzettend leuke opleiding, waar ik het heel erg goed naar mijn zin heb. Als het goed is in de zomer het diploma op zak. Al vanaf kleins af aan is muziek een van mijn dagelijkse bezigheden. Ik houd ervan om muziek te maken en muziek is dan ook iets waarin ik mezelf helemaal kwijt kan. Al weer een jaar of 8 geleden besloot ik om gitaar te leren spelen, en van die keuze heb ik nog altijd geen spijt!

Een aantal jaren daarna besloot ik hierbij ook te gaan zingen. Voor mij is de combi van gitaarspelen en zingen helemaal super. Sinds een aantal jaren geef ik hierin (zowel gitaar als zang) dan ook les aan kinderen. Ik ben in de laatste jaren ook steeds meer gaan optreden. Van bruiloften tot benefietavonden of open dagen. Alleen, maar ook in groepjes of bandjes. Ook heb ik de afgelopen twee edities meegedaan aan The Sense of Harmony in Boekel. Ik weet daardoor als geen ander hoe onwijs tof het is om met zoveel getalenteerde muzikanten op één podium te staan. Toen ik hoorde van Venhorst Klinkt heb ik me dan ook meteen aangemeld. Ik heb heel erg veel zin in oktober en alle leuke repetities die daaraan vooraf gaan. Ik hoop jullie allemaal te zien bij Venhorst Klink, want geloof me: dit wil je niet missen!

Tot dan!’

Renske Rijkers