Afgelopen dinsdag 12 juni was het dan zo ver! Na 13 weken muziekles van vakdocente juffrouw Claudy van Bokhoven hebben de kinderen van Cornelius Kindcentrum opgetreden samen met Fanfare Echo der Peel.

Alle groepen, van 1 tot en met 8, hebben gewerkt met muziekinstrumenten. Al was het voor groep 5 extra spannend! Alle kinderen uit die groep hebben een blaasinstrument in bruikleen gekregen. Dit varieerde van een eufonium, tot een trompet tot een saxofoon. Op dinsdag kregen ze les in het muzieklokaal van MFC de Horst, van juf Claudy en enkele zeer ervaren muzikanten van Echo der Peel.

Na weken van geconcentreerd oefenen kennen de kinderen al 5 verschillende noten en enkele eenvoudige liedjes. Tijdens de uitvoering zijn die liedjes gespeeld samen met Fanfare Echo der Peel. Ook alle andere klassen hebben laten horen welke muzikale vaardigheden zij hebben opgedaan, deze liedjes waren ook onder begeleiding van de fanfare.

Muziek is voor jong en oud, en oefening baart kunst, dat blijkt maar weer. Het was een geslaagde avond!

Mocht uw kind graag een instrument willen leren bespelen? Dat kan!
Kijk voor meer informatie onder het kopje opleidingen op onze website www.echoderpeel.nl